Acestea sunt cheagurile ce urmeaza a fi folosite la inchegarea laptelui de capra. Toate produsele lactate obtinute in mica ferma a manastirii noastre sunt 100 % naturale si nu contin coloranti, conservanti sau aditivi alimentari.
Lună: martie 2015
Cum vi se par iezisorii nostri ?
Fătarea caprelor a inceput la sfarșitul lunii februarie 2015. Nu am avut probleme deosebite la fătare cu excepția unor capre tinere care au avortat în urma faptului că s-au bătut de la mancare cu caprele mai batrane, acestea având o personalitate mult mai mare. Deocamdată le mai ținem in stabulație înca vreo 2-3 săptamani pâna ce termină toate caprele de fătat, apoi le vom scoatem la păscut. Numai bine că, după ploile din ultimele zile si după caldura care s-a anunțat incepând de săptămana viitoare, iarba fragedă iși va face apariția și caprele noastre vor fi cu adevărat fericite.Cand se intorc de la păscut acasă le așteaptă porția de tain și un fân de lucernă de foarte bună calitate.