Despre noi

Mănăstirea Bârnova este monument istoric de categoria A, datează din anul 1628 şi este ctitorită de doi domnitori moldoveni, Miron Barnovschi şi Istrate Dabija Vodă între anii 1628-1667. Mănăstirea noastră se situează la o distanţă de 7 km de municipiul Iaşi, în satul Bârnova, com. Bârnova şi îi are ca şi ocrotitori pe Sf.M.Mc Gheorghe Purtătorul de Biruință şi Sf.M.Mc. Ioan cel Nou de la Suceava. Ferma noastră de capre se află in imediata apropiere a mănăstirii Bârnova, pe terenul mănăstirii.

Mănăstirea Bîrnova deține  și o suprafață de 7,88 ha certificată ecologic.

In anul 2005 am decis să infiinţăm o fermă de animale atât pentru nevoile mănăstirii cât şi pentru a le putea oferi oamenilor care doresc sa manânce sănătos  cele mai bune produse din lapte de capră, de oaie şi de vacă. La inceput am achiziţionat niște oi, apoi niște capre. Vaci am avut tot timpul la mănăstire. In anul 2009 am ramas fară cioban.Ciobanul pe care l-am avut era deja batrân, avea 78 de ani si nu mai făcea faţă. Atunci am luat hotărarea să vindem oile si sa rămânem cu caprele si cu vacile in fermă.

In anul 2010 am efectuat o vizită in Franţa unde am avut posibilitatea să vizitez căteva mănăstiri şi foarte multe ferme de capre pentru a învăţa din experienţa francezilor cu privire la producerea branzeturilor din lapte de capră. Și am reuşit, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Atunci m-am abonat la revista” La Chevre”, o revistă a crescătorilor de capre din Franța și am început să citesc  cărti de specialitate despre producerea brânzeturilor. M-am înscris apoi la un master la Facultatea de Zootehnie din Iaşi având ca specialitate Managementul producţiilor animale, master pe care l-am absolvit în anul 2012. Intr-un cuvânt, am inceput să investesc în mine și în acest domeniu pentru că mi-a plăcut intotdeauna când fac ceva să fac cu toată inima.

Am amenajat în mănăstire 4 camere, din care 2 camere de frig, cu temperatura controlată. Am cumpărat o crintă din inox pentru telemea şi un tanc de răcire de 600 de litri pentru pentru păstrarea laptelui în zilele de sărbatoare, atunci când nu lucrăm şi suntem la biserică.

Am confecționat in mănăstire un stand de muls capre cu 10 locuri, am procurat un aparat de muls capre şi am amenajat un spațiu de creștere a iezilor cu biberonul pentru cei care au mame neglijente si nu își știu alăpta iezișorii.

Toate aceste lucruri le-am făcut din modestele venituri ale mănăstirii noastre, cu implicarea monahilor si nu în ultimul rând cu ajutorul lui Dumnezeu fără de care nu am fi putut face nimic.            ( Ioan 15,5)

Acesta este pe scurt istoricul fermei noastre.Vom reveni cu poze si clipuri video din activitatea fermei noastre.

Dacă doriți să primiți pe viitor alte informații cu privire la produsele noastre lactate de capră vă sugerez să vă lăsați datele de contact în formularul de înscriere atașat pe prima pagină a site-ului.

După înscriere veți primi un mesaj pe emailul dumneavoastră si va trebui să dați click pe CLICK HERE pentru a vă confirmă valabilitatea adresei de email.

Date de contact:

Email: parintelep@yahoo.com

Telefon: 0745353836

5 comentarii la „Despre noi

  1. Dau slava lui Dumnezeu pentru toate darurile lui revărsate asupra neamului Romanesc , Cu deosebit respect doresc săi mulțumesc Prima Paisie dimpreună cu viețuitori Mn. Sunt foarte mulțumit de produsele cumpărate și îndeosebi de brânza de burduf care este minunata .Recomand cu toată increderea produsele lactate multă sănătate și bucurii la toți și sănătate și la caprele minunate

  2. Va multumim de apreciere.

  3. Vreau sa va felicit pentru activitatea pe care o desfasurati si pentru calitatea produselor.
    Sunt exceptionale. Apreciez in mod deosebit untul din lapte de capra, telemeaua, casul, branza lactica ”Dafina”. Dumnezeu sa va dea putere sa faceti in continuare aceste produse naturale din lapte de capra!

  4. SA VA DEA DUMNEZEU IN CONTINUARE PUTERE DE MUNCA SI RABDARE PENTRU A CONTINUA CE ATI INCEPUT. FRUMOS si FOARTE DE FOLOS! Abia astept sa servesc si eu ….. DOAMNE AJUTA!

    1. Va multumim pentru incurajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *