Publicat pe 15 comentarii

Vindem produse din lapte de capră

capre fericite

Dorim să vă informăm că  vom mai avea lapte de capră la vânzare până la începutul lunii decembrie 2020, la pretul de  9 lei/kg.

Începând cu data de 10 aprilie 2023, avem disponibil spre vânzare  telemea de capră ( 55 lei/kg), brânză de burduf de capră ( 59 lei/kg), caș sărat de capră( 50 lei/kg), caș proaspăt de capră (52 lei/kg), kefir de capră( 17 lei/kg) și unt de capră (290 lei/ kg).

De asemenea, primim comenzi si pentru cârnați de capră (50 lei/kg), urmând să vă ținem la curent cu zilele si modalitatea de livrare.

Produsele pot fi achiziționate fie de la mănăstirea Bârnova (0745353836) fie din Piata Alexandru cel Bun din Iasi, în zilele de joi si sâmbătă, între orele 9-12, cu excepția sărbătorilor religioase.

Produsele noastre sunt 100% naturale și nu conțin aditivi, coloranti sau conservanți alimentari.

Publicat pe Un comentariu

Sacrificarea iezilor de capră

In această perioadă a anului marea majoritate a iezilor sunt sacrificati  pentru stomacurile lor, din care facem cheagul necesar închegării laptelui. Cei care doresc să consume carne de ied, o carne fragedă, de foarte bună calitate, superioară calității cărnii de miel, pot face comandă pe acest site. Prețul este de 29 lei/kg, la carcasă.

Dacă primim comenzi din țară, procedăm în felul următor:

– sacrificăm iezii cu o zi înaintea livrării, îi păstrăm câteva ore în lada frigorifică, pentru a ne asigura că ajung la destinație, până a doua zi, în bune condiții, apoi îi livrăm cu firma de curierat rapid.La prețul iedului se adaugă și prețul transportului, ce poate fi cuprins între 25 si 50 lei, în funcție de localitate.

Vreau să menționez faptul că toate animalele din ferma noastră sunt sănătoase, ele beneficiind de tratamentul medical adecvat, pe toată perioada  anului.

DSCN1452[1]

Medicul veterinar care are în grijă animalele din ferma mănăstirii este Domnul Dr. Dumitru Acatrinei,  cadrul didactic universitar la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași.

 

Publicat pe Lasă un comentariu

Cum vi se par iezisorii nostri ?

Fătarea caprelor a inceput la sfarșitul lunii februarie 2015. Nu am avut probleme deosebite la fătare cu excepția unor capre tinere care au avortat în urma faptului că s-au bătut de la mancare cu caprele mai batrane, acestea având o personalitate mult mai mare.     Deocamdată le mai ținem in stabulație înca vreo 2-3 săptamani pâna ce termină toate caprele de fătat,  apoi le vom scoatem la păscut. Numai bine că, după ploile din ultimele zile si după caldura care s-a anunțat  incepând de săptămana viitoare, iarba fragedă iși va face apariția și caprele noastre vor fi cu adevărat fericite.Cand se intorc de la păscut acasă le așteaptă porția de tain și  un fân de lucernă de foarte bună calitate.